highlight_off

Legfrissebb Híreink

e-learninig

Kurzus a jogállamiságról

Elindult legújabb online kurzusunk, a Jogállamról közérthetően. A 20 perces e-learning alatt a regisztrálók megismerhetik azokat az alapokat, amelyek segítenek eligazodni a jogállammal kapcsolatos kérdésekben.

Tovább
ÖSSZPONT

5 nap nem elég! - kerekasztal-beszélgetés az apaszabadságról

A 2022-es Összpont emberi jogi diákverseny győztes csapata, a Maxpont október 14-én szervezte meg az „5 nap nem elég” elnevezésű kerekasztal beszélgetést, ami az apaszabadságról szólt.

Tovább
ÖSSZPONT

Szivárvány pad Miskolcon - a Jövőformálók projektje

Az Összpont emberi jogi diákversenyének második helyét a miskolci “Jövőformálók” nyerték el a szivárvány pad projektükkel. A csapat elérte, hogy Miskolcon az Európa téren lefesthessék az egyik padot szivárványszínűre, hogy felhívják a ...

Tovább
befogadó terek

Friss híreink a Befogadó Terek nevű projektünkkel kapcsolatban

Befogadó Terek nevű, Európai Unió finanszírozású projektünk keretében novemberben indul el a nemi és szexuális kisebbségek munkahelyi diszkriminációjának csökkentését célzó képzésünk.

Tovább
interjú

Interjú Vértes Sárával, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Sárit, aki szeptember elején projektmenedzserként csatlakozott oktatási csapatunkhoz.

Tovább
Összpont

Összpont versenyünk dobogósai már dolgoznak projektjeik megvalósításán

Lezárult a 2022-es Összpont, az Amnesty emberi jogi diákversenye - de a projektek megvalósítása még csak most kezdődik!

Tovább
e-learning

Elindult az Amnesty Előbújás-kurzusa

Az e-learningből megtudhatod, hogy mi a jelentősége a Pride felvonulásnak és az előtte lévő egy hónapnak az LMBTQI közösségek társadalmi támogatásának növelésében. Arról is tanulhatsz, hogy miért fontos az előbújás egy LMBTQI személy ...

Tovább
ajánló

Büszkén a világban – avagy LMBTQI emberek az irodalomban és a képernyőn

Itt a Pride-hónap, és ez remek alkalmat teremt arra is, hogy tudatosan olvassunk olyan könyveket és nézzünk olyan filmeket, amelyeknek LMBTQI emberek a főhősei. Balázs, aki már lassan egy éve önkéntes képzőnk, összeállított számotokra egy ...

Tovább
e-learning

Tanulj velünk a Befogadó terek online kurzusaival

BEFOGADÓ TEREK címmel kétéves oktatási projektet indítottunk a legismertebb hazai LMBTQI szervezetekkel közösen, az LMBTQI diákokat érő iskolai zaklatás és az LMBTQI embereket sújtó munkahelyi diszkrimináció csökkentése érdekében. A projekthez ...

Tovább
regisztráció

Regisztrálj az Előbújás-kurzusunkra!

A Pride hónap alkalmából elkészítettük legújabb e-learningünket, melynek témája a coming out. Regisztrálj a kurzusra az alábbi űrlap kitöltésével. A kitöltés után egy automatikus e-mailt fogsz kapni arról, hogy hogyan tudod elkezdeni a ...

Tovább
podcast

A gyerekek nem érnek rá várni

A SZKÓP oktatási podcast júniusi adásában a magyarországi gyermekvédelmi rendszerről, a szociális munka lehetőségeiről és korlátairól, a családjukból kiemelt gyerekek helyzetéről és a traumatudatosságról beszélgettünk.

Tovább
Beszámoló

Az emberi jogok ösvényén a pécsi gyerekek

Május 21-én tartottuk meg gyereknaphoz kapcsolódó pécsi eseményünket, ami idén a "Meseösvény lépegető" nevet kapta.

Tovább
interjú

Interjú Gál-Polyecskó Dórával, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Dórit, aki május elejétől e-learning koordinátorként erősíti oktatási csapatunkat.

Tovább
együttműködés

Elindult új projektünk, a Befogadó terek

Új projektünk az LMBTQI diákok iskolai zaklatásának és az LMBTQI emberek munkahelyi diszkriminációjának csökkentését célozza.

Tovább
interjú

Interjú Terényi-Szabó Lászlóval, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Lászlót, aki a Befogadó Terek, a Stand by Me és a Youth Civil Space nemzetközi pályázati projektjeinket koordinálja.

Tovább
beszámoló

Miért szavaztak a fiatalok idén?

Ifjúsági klubunk, az Amnesty Youth Budapest január végén indította útjára Szavazz GenZ névre hallgató kampányát, ami a fiatalokat akarta arra ösztönözni, hogy informálódjanak a választásokkal kapcsolatban és menjenek el szavazni az ...

Tovább
Összefoglaló

Oktatási programunk 2021-ben

2021 kihívásokkal és sikerekkel teli év volt oktatási projektünk számára. Megszokott programjaink mellett új, izgalmas feladatokba is belevágtunk. Olvasd el az összefoglalónkat!

Tovább
podcast

Válaszlehetőségek az oktatás próblémáira

A SZKÓP különkiadásában a tanársztrájk második napján, 2022. március 17-én rendezett Szolidaritási napunk utolsó kerekasztal-beszélgetése hallható.

Tovább
podcast

Podcast a pedagógussztrájkról és a hozzá kapcsolódó megmozdulásokról

A SZKÓP különkiadásában a tanársztrájk második napján, 2022. március 17-én rendezett Szolidaritási napunk második kerekasztal-beszélgetése hallható, melynek témája a pedagógussztrájk volt.

Tovább
e-learning

Népszavazz érvénytelenül - regisztrálj legújabb e-learningünkre

Április 3-án országos népszavazás lesz, amelyen minden magyar választópolgár kifejezheti, hogy mit gondol a kormány gyerekvédelem álcájába bújtatott, az LMBTQI embereket célzó gyűlöletkampányáról.

Tovább
arrow_circle_up