highlight_off

HOVA VEZET A GYŰLÖLET? (90 perc)

Téma: előítéletek csökkentése, csapatépítés, az előítéletekhez kapcsolódó fogalmak megismerése, érzékenyítés, a kortárs bántalmazás (bullying) enyhítése

Ajánlott korosztály: 13-19 év

Hogyan alakulnak ki az előítéletek? Mi táplálja, erősíti őket? Mekkora távolság választja el az előítéleteket a gyűlölet-bűncselekményektől és a népirtástól? És főleg hogyan állíthatjuk meg a gyűlöletet? Ha szeretnéd, hogy az osztályod jobban elmélyüljön a témában, és olyan eszközöket is kapjon, melyekkel felléphet az előítéletek és kirekesztés ellen, kérd 90 perces foglalkozásunkat! 

A foglalkozás során a gyerekek és fiatalok játékos keretek között ismerik meg az előítéletekhez kapcsolódó fogalmakat, megtudhatják, milyen nehézségekkel, esetleg kihívásokkal kell szembenéznie annak, aki valamilyen módon kisebbségben van társaihoz képest. A foglalkozás segít az osztályban lévő előítéletek csökkentésében, ezáltal az ebből eredő konfliktusok megelőzéséhez is hozzájárul.

Az órát gyakran a Civil Kurázsi – Tabuk nélkül szociális érzékenységet fejlesztő program keretein belül tartjuk. A tolerancia napokra, egész napos emberi jogi eseményekre, iskolai rendezvényekre, táborokra ajánlott program keretein belül a diákok szabadon választhatnak a civil kínálatból, a szervezetek pedig 90 perces egységekhez igazodva várják a rotációs rendszerben cserélődő osztályokat.

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up