highlight_off

Emberi Jogi Barát Iskola - bevezető workshop

A program egy olyan iskolai légkör kialakítását támogatja, ahol a középpontban az iskolai élet minden szereplőjének az emberi jogai állnak. Az emberi jogi oktatás nem csak tudásról, hanem hozzáállásról és készségekről is szól. Célja, hogy a fiatalok tudatosan és aktívan tegyenek a saját környezetükért. Ezt a hozzáállást leginkább egy olyan iskolában lehet elsajátítani, ahol a tananyagon kívül az egész iskolai légkör támogatja az emberi jogok érvényesülését.

Az Emberi Jogi Barát Iskola szemlélete szerint az emberi jogok az iskolai élet négy részén jelennek meg: a tananyag mellett az iskolai döntéshozatalban, az iskolai szereplők közötti kapcsolatokban és végül az iskolának a fizikai környezetében. Ezen a bevezető workshopon a résztvevők részletesebben megismerkednek az emberi jogi barát iskola koncepciójával és a hozzájuk kötődő iskolák példáján keresztül járhatják körbe, hogy az ő intézményükben melyek azok a területek, amiket fejleszteni szeretnének, hogy az emberi jogok jobban érvényesüljenek.  

A bevezető workshopot május 4-én este 18:30-kor tartjuk és szeretettel várunk mindenkit, akinek valamilyen köze van az iskolai élethez: diákokat, tanárokat, szülőket és nem tanító iskolai alkalmazottakat. 


Az emberi jogi barát iskola feladatának tekinti, hogy

 • bemutatja és betartja az emberi jogokat
 • szabad, aktív és tudatos részvételre bátorítja az iskolai közösség minden tagját  
 • biztosítja az igazságosság, az elszámoltathatóság és az átláthatóság alapelveinek érvényesülését
 • törekszik egy olyan környezet kialakítására, ahol a tanulási és tanítási gyakorlat a közösség tagjai közötti megbecsülést erősíti 

A bevezető alkalmon való részvétel ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Ha egy iskola úgy dönt, hogy csatlakozik a programhoz, akkor az Amnesty International oktatási programja további képzéseket ajánl a cél elérése érdekében. 

REGISZTRÁLOK   FACEBOOK ESEMÉNY


A bevezető képzés után a jelentkező iskolák különböző képzések közül választhatnak és az oktatási program munkatársainak segítségével egyéni képzéstervet készítenek el.  

A kínálatunk között például az alábbi képzések és lehetőségek szerepelnek: 

 • Emberi jogi oktatási módszertani továbbképzés a pedagóguskarnak
 • Továbbképzés emberi jogi témákból
 • Pedagógiai program átnézése, átalakítása emberi jogi oktatási szakértőkkel
 • Emberi jogi képzések diákoknak
 • Emberi Jogi szakkör és/vagy ifjúsági csoportok beindítása
 • Közösségfejlesztés, közösségépítés az iskolai élet összes szereplőjének
 • Emberi Jogi események megvalósítása 

Jelentkezz Programjainkra

Jelezd nekünk az alábbi form segítségével, hogy melyik programunk érdekel és felvesszük veled a kapcsolatot.

Hol tudunk elérni?

(Neved és e-mail címed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi programok lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik programunk érdekel?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up