Legyél a szakmai közösségünk tagja!

Önkéntes képzőinknek folyamatos szakmai fejlődést biztosítunk. A Képzők Képzése elvégzése után lehetőséged van gyakorolni a tanultakat, kipróbálni magad trénerként, csoportvezetőként, visszajelzést kapni gyakorlottabb képzőtársaidtól Szakmai Ráképzéseinken folyamatosan olyan tudást osztunk meg egymással, amik segíthetnek téged képzőként, trénerként csoportvezetőként. Ha neked van valami olyan tapasztalatod, tudásod, amit szívesen megosztanál a közösségünkkel, akkor téged is szívesen látunk ráképzőink között.

school

Tréneri Attitűd

event2020-11-27

Belemélyedünk az Amnesty órákon keresztül azokba a nehéz helyzetekbe, amelyek előfordulhatnak. Foglalkozunk azzal is, hogy hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket, mit csináljunk és hogyan tudjuk fejleszteni magunkat ezen a téren. Kiemelten foglalkozunk  foglalkozások levezetésének egyik fontos eszközével a kérdezéstechnikával. És persze mindaz, ami benneteket érdekel ebben a témában.

add_location

Online Facilitálás

event2020-12-23

Adott egy ember, adott egy megrendítő sztori, és adott a lehetőség, hogy minél átfogóbban, érzékletesebben adjuk a történetet tovább, mégpedig úgy, hogy cselekvésre sarkalljunk vele másokat is. A storytelling módszertanának segítségével és a Levélíró Maraton apropóján darabjaira szedjük, hogyan lehet a tragikusan nehéz helyzetbe került aktivisták történeteit a legizgalmasabban, leghitelesaebben és a megfelelő célcsoportokhoz igazítva képviselni, felépíteni és átadni.

Módszertani továbbképzés

event2021-01-21

Ezen a képzésen szeretnénk megmutatni az emberi jogi oktatási módszertanunkat gyakorló pedagógusoknak, iskolai szociális segítőknek, és minden olyan szakembernek, akik fiatalok csoportjaival foglalkoznak.

Milyen egyéb módon tudsz becsatlakozni?

Képzések Szakembereknek

Rendszeresen tartunk emberi jogi módszertani továbbképzéseket fiatalokkal foglalkozó szakemberek számára. Erre a képzésre elsősorban pedagógusok és iskolai szociális segítők jelentkezését várjuk, akik szívesen foglalkoznának az emberi jogokkal a saját csoportjaikban.

Jelentkezem

Ifjúsági Közösségi Szolgálat

Középiskolásként lehetőséged van nálunk elvégezni az kötelező ifjúsági közösségi szolgálatot. Vedd fel velünk a kapcsolatot és találjuk ki együtt, hogy miben tudnál nekünk leginkább segíteni.

Legyél Aktivistánk

Aktivistaként többek közt részt vehetsz a kampányaink előkészítésében és lebonyolításában. Szervezhetsz eseményeket és demonstrációkat. Csapatban állhatsz ki az emberi jogok fontossága mellett.

Jelentkezem
podcast

Integrált és inkluzív nevelés a befogadóbb társadalomért

A SZKÓP oktatási podcast májusi adásában Perlusz Andrea gyógypedagógus, főiskolai tanár, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánhelyettese a vendégünk, akinek szakterülete az integrált és inkluzív nevelés.

Összpont

Egy igazán szemléletformáló oktatási projekt

Karácson Zitát, az Összpont koordinátorát kérdeztük arról, hogy miről szól a verseny, hol tartanak a csapatok, milyen feladataik vannak a második fordulóban, és hogy mi is a verseny célja, miért rendezi ezt a versenyt az Amnesty International immár ...

Tréning

Képzéssel a munkahelyi diszkrimináció ellen

A projekt során célunk a bérszakadék és más nemi alapú hátrányos megkülönböztetés csökkentése. Ennek érdekében munkáltatókkal és munkavállalókkal szorosan együttműködve, igényeiknek megfelelően alakítunk ki szakemberek segítségével ...

Letölthető dokumentumok

Levélíró Maraton módszertani füzet

A 2020-as Levélíró Maratonhoz kapcsolódó négy foglalkozástervünket módszertani füzetbe foglaltuk.

Képzői Képzikönyv

Az Amnesty saját fejlesztésű óráinak gyűjteménye. Ebben a kézikönyveben leírjuk, hogy hogyan működik az emberi jogi oktatási módszertanunk, milyen óráink vannak és hogy hogyan vezetjük le ezeket a foglalkozásokat.

Fordított tanterem és az Amnesty Akadémia

A fordított tanterem módszertan segítségéval az Amnesty Akadémián található ingyenesen elvégezhető kurzusokat tudod beépíteni offline és online tanóráidba egyaránt.