Képzők Képzése

60 óra
önkéntesek
A Képzők Képzése programunkra azok jelentkezését várjuk, akik szeretnék megismerni és elsajátítani az általunk használt emberi jogi oktatás tematikáját és módszereit, majd önkéntesként foglalkozásokat tartani különböző iskolákban.

Az Emberi jogi oktatási programunk célja, hogy az emberi jogokat ismerő és azokkal élni tudó generációk nőjenek fel Magyarországon. Ennek elérésére nem formális oktatási programokat szervezünk gyerekek és fiatalok számára, illetve képzéseket szüleik és a velük foglalkozó pedagógusok részére.

A Képzés végére a résztvevők megtanulják többek közt használni az emberi jogi oktatás alapvető módszereit, például hogyan lehet egy csoporttal dolgozni, megismerik az alapvető csoportdinamikákat, elsajátítanak alapvető tréneri és drámapedagógiai módszereket, és megismerik az emberi jogi gondolkodás alapjait.

A képzés péntek késő délután kezdődik és vasárnap estig tart. A 3 napos hétvégi képzés után 2-3 hetente lesz egy-egy délutáni alkalom, ahol a képzőknek lehetőségük lesz elmélyíteni a tudásukat, új ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat szerezni.

Ha érdekel a képzés jelentkezz az alábbi form kitöltésével.

A résztvevők kiválasztása során figyelembe vesszük, hogy kik azok, akik aktívan be tudnak kapcsolódni az Amnesty International Magyarország emberi jogi képzéseibe, és/vagy a jövőben sok fiatalhoz eljutva tovább tudják adni a nálunk elsajátított tudást és szemléletet.

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran minket a beothy.adam@amnesty.hu e-mail címen és a 06706001241-es telefonszámon.

Program tartalma

Jelentkezz a képzésre a határidőig.
Jelentkezés20 perc

Mondd el nekünk, hogy miért szeretnél emberi jogi képző lenni és hogy milyen oktatási tapasztalatod van, illetve hogy milyen céljaid vannak ezen a területen. A kiválasztás része lesz egy személyes beszélgetés, ahol felteheted esetleges kérdéseidet és mi is jobban meg tudunk ismerni téged

Felkészülés3-4 óra

A jelentlezés elfogadása után minden résztvevőnek kiküldünk egy 3-4 óra alatt elvégezhető feladatot, melyet lehetőség szerint a képzés kezdése előtt kell elvégezned.

Háromnapos képzés3 nap

Az online felkészülés után egy gyakorlatorientált képzésre hívunk téged, mely péntektől vasárnapig tart. A három nap alatt megismered a saját fejlesztésű óraterveinket, az emberi jogi oktatás alapelemeit és módszereit, és mindezt gyakorolni is lesz lehetőséged.

Gyakorló tanítás2-3 óra

A képzés elvégzése után minden képzőnknek lehetősége van egy gyakorlottabb képzővel kipróbálnia magát a “terepen”. A próbatanításra minden esetben visszajelzést kapsz és a tapasztalataiddal, kéréseiddel közösen foglalkozunk tovább a záróalkalmon.

Online modul120 perc

A háromnapos képzés után bemutatjuk az online facilitálás eszközeit az egyik iskolai foglalkozásunk segítségével.

Záróalkalom4 óra

A képzést azzal zárjuk, hogy minden résztvevő tapasztalataira építve beszélünk a nehéz helyzetekről, az azokra adott ‘Amnestys’ reakciókról és a tréneri attitűdről. A frissen végzett képzők oklevelet kapnak.

Emberi Jogi Képző

A képzés elvégzése után csatlakozol képzői csapatunkhoz és lehetőséged van foglalkozásinkat elvinni sok-sok iskolába, gyakorolni a csoportvezetői, képzői képességeidet és tovább fejleszteni azokat szakmai ráképzéseinken.