Letölthető dokumentumok

Összpont óraterv

Az alább letölthető óraterv célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az emberi jogok és az Összpont emberi jogi versenyben való részvétel iránt. A rövid foglalkozás remekül beleillhet egy osztályfőnöki órába, de releváns lehet akár történelem vagy angol órákon is.

Levélíró Maraton módszertani füzet

A 2020-as Levélíró Maratonhoz kapcsolódó négy foglalkozástervünket módszertani füzetbe foglaltuk.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának Egyszerüsített, közérthető verziója. A Nyilatkozatot 1948. december 10-én fogadta el az ENSZ közgyűlése, mely napot 1950 óta az Emberi Jogok Világnapjaként ünnepeljük.

record_voice_over

Vegyél részt módszertani képzésünkön!

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására.

volume_up

Kövesd podcast csatornánkat, a Szkópot

Az Amnesty januárban elindult podcast csatornáján havi rendszerességgel jelentkezünk oktatási témájú epizódokkal. A célunk,  hogy olyan embereket szólaltassunk meg, és olyan témákat járjunk körbe, amiken keresztül hallgatóink minél árnyaltabb képet kaphatnak oktatással, oktatáspolitikával, iskolával, tanulással kapcsolatos kérdésekről.

Az iskolád és az Emberi Jogok

event2021-04-12

Az emberi Jogi Barát Iskola szemlélete szerint az emberi jogok az iskolai élet négy részén jelennek meg: a tananyag mellett megjelennek az iskolai döntéshozatalban, az iskolai szereplők közötti kapcsolatokban és végül az iskolának a fizikai környezetében. Gyere el a bevezető képzésre és ismerkedj meg a koncepcióval. Tudd meg, hogy hogyan tudsz te is csatlakozni.

Iratkozz fel az oktatási levelezőlistánkra

Ha első kézből szeretnél értesülni az újonnan elérhető oktatási segédanyagainkról és oktatási programjainkról, akkor iratkozz fel a levelező listánkra itt.

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

Podcast

"Egyszer megnevettetni, egyszer megríkatni" - Hallgasd meg legújabb podcastunkat te is!

A Szkóp oktatási podcast sorozata második adásának vendége Kökéndy Ákos, a pesthidegkúti Waldorf Iskola igazgatója, akitől az iskolaválasztás hajrájában megkérdezzük, hogy szerinte milyen szempontokat érdemes mérlegelnie a családoknak a ...

Ismerd meg az Akadémia kurzusainkat!

Magyarul is elstartolt az Amnesty Akadémia. Mostantól 3 magyar, illetve több, mint 90 külföldi kurzust lehet elvégezni az oldalunkon. A kurzusokat az academy.amnesty.org oldalon, valamint Android és Apple rendszereken is lehet teljesíteni.

podcast

Oktatási témájú podcastok a Szkópon

Az Amnesty 2021 januárjában elindította izgalmas, új podcast csatornáját. A Szkópon a hazai és nemzetközi emberi jogi kérdésekkel foglalkozó adások mellett havi rendszerességgel osztunk meg oktatási témájú beszélgetéseket.