Letölthető dokumentumok

Human Rights Friendly Schools toolkit

ANGOL nyelvű segédanyag az emberi jogi iskolákhoz. A kiadványból kiderül, hogy miről szól ez a megközelítés, valamint hasznos módszertani segédletek is vannak benne, mely alapján el lehet indulni ezen az úton.

2016-os tanári kézikönyv

Az Amnesty képzéssorozatának óratervei és segédletei különböző emberi jogi témákban.

Összpont óraterv

Az alább letölthető óraterv célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az emberi jogok és az Összpont emberi jogi versenyben való részvétel iránt. A rövid foglalkozás remekül beleillhet egy osztályfőnöki órába, de releváns lehet akár történelem vagy angol órákon is.

Az iskolád és az Emberi Jogok

event2021-04-12

Az emberi Jogi Barát Iskola szemlélete szerint az emberi jogok az iskolai élet négy részén jelennek meg: a tananyag mellett megjelennek az iskolai döntéshozatalban, az iskolai szereplők közötti kapcsolatokban és végül az iskolának a fizikai környezetében. Gyere el a bevezető képzésre és ismerkedj meg a koncepcióval. Tudd meg, hogy hogyan tudsz te is csatlakozni.

volume_down

Kövesd podcast csatornánkat, a Szkópot

Az Amnesty januárban elindult podcast csatornáján havi rendszerességgel jelentkezünk oktatási témájú epizódokkal. A célunk,  hogy olyan embereket szólaltassunk meg, és olyan témákat járjunk körbe, amiken keresztül hallgatóink minél árnyaltabb képet kaphatnak oktatással, oktatáspolitikával, iskolával, tanulással kapcsolatos kérdésekről.

record_voice_over

Vegyél részt módszertani képzésünkön!

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására.

Iratkozz fel az oktatási levelezőlistánkra

Ha első kézből szeretnél értesülni az újonnan elérhető oktatási segédanyagainkról és oktatási programjainkról, akkor iratkozz fel a levelező listánkra itt.

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

podcast

Integrált és inkluzív nevelés a befogadóbb társadalomért

A SZKÓP oktatási podcast májusi adásában Perlusz Andrea gyógypedagógus, főiskolai tanár, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánhelyettese a vendégünk, akinek szakterülete az integrált és inkluzív nevelés.

Összpont

Egy igazán szemléletformáló oktatási projekt

Karácson Zitát, az Összpont koordinátorát kérdeztük arról, hogy miről szól a verseny, hol tartanak a csapatok, milyen feladataik vannak a második fordulóban, és hogy mi is a verseny célja, miért rendezi ezt a versenyt az Amnesty International immár ...

Tréning