Letölthető dokumentumok

A mesék közelebb hoznak egymáshoz - módszertani füzet

A Mesés emberi jogaid sorozatunk arra a gondolatra épül, hogy a mesék és más irodalmi alkotások gyakran távoli, ismeretlen világokba kalauzolnak bennünket, és rajtuk keresztül fejlődik a beleérző képességünk, kreativitásunk és fantáziánk. Jelen összeállításunkban a mesékre épülő óraterveket, feladatjavaslatokat és módszertani tippeket kínálunk a pedagógusok számára, de nem feledkezünk meg a szülőkről sem, őket is segíteni szeretnénk néhány jól megfogalmazott kérdéssel, amelyek mentén elindulva emberi jogi kérdésekről is beszélgethetnek gyerekeikkel.

Human Rights Friendly Schools toolkit

ANGOL nyelvű segédanyag az emberi jogi iskolákhoz. A kiadványból kiderül, hogy miről szól ez a megközelítés, valamint hasznos módszertani segédletek is vannak benne, mely alapján el lehet indulni ezen az úton.

2016-os tanári kézikönyv

Az Amnesty képzéssorozatának óratervei és segédletei különböző emberi jogi témákban.

Az iskolád és az Emberi Jogok

event2021-04-12

Az emberi Jogi Barát Iskola szemlélete szerint az emberi jogok az iskolai élet négy részén jelennek meg: a tananyag mellett megjelennek az iskolai döntéshozatalban, az iskolai szereplők közötti kapcsolatokban és végül az iskolának a fizikai környezetében. Gyere el a bevezető képzésre és ismerkedj meg a koncepcióval. Tudd meg, hogy hogyan tudsz te is csatlakozni.

volume_down

Kövesd podcast csatornánkat, a Szkópot

Az Amnesty januárban elindult podcast csatornáján havi rendszerességgel jelentkezünk oktatási témájú epizódokkal. A célunk,  hogy olyan embereket szólaltassunk meg, és olyan témákat járjunk körbe, amiken keresztül hallgatóink minél árnyaltabb képet kaphatnak oktatással, oktatáspolitikával, iskolával, tanulással kapcsolatos kérdésekről.

record_voice_over

Vegyél részt módszertani képzésünkön!

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására.

Iratkozz fel az oktatási levelezőlistánkra

Ha első kézből szeretnél értesülni az újonnan elérhető oktatási segédanyagainkról és oktatási programjainkról, akkor iratkozz fel a levelező listánkra itt.
(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a célból kezelje, hogy értesítsen téged emberi jogi oktatási programjairól és az elérhető oktatási anyagairól.)

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

e-learning

Elindult az Amnesty Pride-kurzusa

Tudj meg többet az LMBTQI fogalmakról, a közösség jogainak történetéről és arról, hogy mit tehetsz az elfogadásért! Ez a kurzus remek kiindulási pont, ha szeretnél többet tudni a témában és jobban megismerni az LMBTQI közösség történetét, ...

podcast

A legjobb, amit ezzel a törvénnyel tehetünk, hogy nem veszünk róla tudomást

Rendkívüli adással jelentkezik a SZKÓP oktatás. A beszélgetés apropója a július 8-án hatályba lépett homofób és transzfób törvény, amelyről két programvezetőnkkel, Beöthy Ádámmal és Demeter Áronnal beszélgetünk.

regisztráció

Regisztrálj a Pride-kurzusra

Regisztrálj Pride-kurzusunkra az alábbi űrlap kitöltésével. A link az adatok megadása után jelenik meg.