Letölthető dokumentumok

LMBTQI fiatalok iskolai befogadása - kézikönyv tanároknak

Befogadó Terek projektünk kapcsán elérhető a tanári kézikönyv, amely a fiatalokkal foglalkozó szakembereket támogatja az LMBTQI diákok befogadásáért folytatott munkájukban.

Befogadó Terek - Munkahelyi képzés leírása

Befogadó Terek nevű, Európai Unió finanszírozású projektünk keretében novemberben indul el a nemi és szexuális kisebbségek munkahelyi diszkriminációjának csökkentését célzó képzésünk. Ismerd meg a képzés céljait és tartalmát.

Emberi Jogi Párbeszéd

Az Emberi jogi párbeszédben a cél nem a másik meggyőzése, hanem a különböző vélemények összehasonlítása azáltal, hogy meghallgatjuk és megpróbáljuk megérteni egymás helyzetét egy adott szituációban.

volume_down

Kövesd podcast csatornánkat, a Szkópot

Az Amnesty 2021 januárban elindult podcast csatornáján rendszeresen jelentkezünk oktatási témájú epizódokkal. A célunk,  hogy olyan embereket szólaltassunk meg, és olyan témákat járjunk körbe, amiken keresztül hallgatóink minél árnyaltabb képet kaphatnak oktatással, oktatáspolitikával, iskolával, tanulással kapcsolatos kérdésekről.

record_voice_over

Vegyél részt módszertani képzésünkön!

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására.

Iratkozz fel az oktatási levelezőlistánkra

Ha első kézből szeretnél értesülni az újonnan elérhető oktatási segédanyagainkról és oktatási programjainkról, akkor iratkozz fel a levelező listánkra itt.
(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a célból kezelje, hogy értesítsen téged emberi jogi oktatási programjairól és az elérhető oktatási anyagairól.)

9. osztálytól felfelé

BEFOGADÓ TEREK

Középiskolásoknak szóló iskolai workshop, amelynek legfőbb célja a szexuális és nemi kisebbséghez tartozó diákokat érintő iskolai bullyinghelyzetek megelőzése.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

e-learninig

Kurzus a jogállamiságról

Elindult legújabb online kurzusunk, a Jogállamról közérthetően. A 20 perces e-learning alatt a regisztrálók megismerhetik azokat az alapokat, amelyek segítenek eligazodni a jogállammal kapcsolatos kérdésekben.

ÖSSZPONT

5 nap nem elég! - kerekasztal-beszélgetés az apaszabadságról

A 2022-es Összpont emberi jogi diákverseny győztes csapata, a Maxpont október 14-én szervezte meg az „5 nap nem elég” elnevezésű kerekasztal beszélgetést, ami az apaszabadságról szólt.

ÖSSZPONT

Szivárvány pad Miskolcon - a Jövőformálók projektje

Az Összpont emberi jogi diákversenyének második helyét a miskolci “Jövőformálók” nyerték el a szivárvány pad projektükkel. A csapat elérte, hogy Miskolcon az Európa téren lefesthessék az egyik padot szivárványszínűre, hogy felhívják a ...