Letölthető dokumentumok

Emberi Jogi Párbeszéd

Az Emberi jogi párbeszédben a cél nem a másik meggyőzése, hanem a különböző vélemények összehasonlítása azáltal, hogy meghallgatjuk és megpróbáljuk megérteni egymás helyzetét egy adott szituációban.

Emberi jogok az ukrán háborúban

A 90 perces óra az orosz megszállás során Ukrajnában elkövetett jogsértéseket járja körbe és bemutatja, hogy a fegyveres konfliktusok hogyan sértik az emberi jogokat, valamint érinti a háborús és emberiség ellen elkövetett bűncselekmények és az elkövetésükkel járó büntetőjogi felelősség témáját. A foglalkozásnak az is célja, hogy a háború elleni fellépésre és szolidaritási akciókra bátorítsa a fiatalokat.

A háború félelmeit enyhítő iskolai foglalkozás

A szomszédos országban zajló háború a közösségi médián keresztül nagyon közel kerül a gyerekekhez. Ha vannak is köztük olyanok, akiket tudatosan távol tartanak a szüleik a háborús hírektől, a többi gyerektől sok, gyakran fals információ érkezik a közösségbe. Lehetetlen teljesen elzárni a gyerekeket a hírektől, viszont a hamis- és félinformációk alaptalan félelmeket is keltenek bennük. Ezért hasznos lehet, ha hiteles felnőttként beszélgetünk velük róla, és segítünk nekik megnyugodni.

volume_down

Kövesd podcast csatornánkat, a Szkópot

Az Amnesty 2021 januárban elindult podcast csatornáján rendszeresen jelentkezünk oktatási témájú epizódokkal. A célunk,  hogy olyan embereket szólaltassunk meg, és olyan témákat járjunk körbe, amiken keresztül hallgatóink minél árnyaltabb képet kaphatnak oktatással, oktatáspolitikával, iskolával, tanulással kapcsolatos kérdésekről.

record_voice_over

Vegyél részt módszertani képzésünkön!

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására.

Iratkozz fel az oktatási levelezőlistánkra

Ha első kézből szeretnél értesülni az újonnan elérhető oktatási segédanyagainkról és oktatási programjainkról, akkor iratkozz fel a levelező listánkra itt.
(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a célból kezelje, hogy értesítsen téged emberi jogi oktatási programjairól és az elérhető oktatási anyagairól.)

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

interjú

Interjú Vértes Sárával, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Sárit, aki szeptember elején projektmenedzserként csatlakozott oktatási csapatunkhoz.

Összpont

Összpont versenyünk dobogósai már dolgoznak projektjeik megvalósításán

Lezárult a 2022-es Összpont, az Amnesty emberi jogi diákversenye - de a projektek megvalósítása még csak most kezdődik!

e-learning

Elindult az Amnesty Előbújás-kurzusa

Az e-learningből megtudhatod, hogy mi a jelentősége a Pride felvonulásnak és az előtte lévő egy hónapnak az LMBTQI közösségek társadalmi támogatásának növelésében. Arról is tanulhatsz, hogy miért fontos az előbújás egy LMBTQI személy ...