highlight_off

Letölthető dokumentumok

LMBTQI fiatalok iskolai befogadása - kézikönyv tanároknak

Befogadó Terek projektünk kapcsán elérhető a tanári kézikönyv, amely a fiatalokkal foglalkozó szakembereket támogatja az LMBTQI diákok befogadásáért folytatott munkájukban.

Befogadó Terek - Munkahelyi képzés leírása

Befogadó Terek nevű, Európai Unió finanszírozású projektünk keretében novemberben indul el a nemi és szexuális kisebbségek munkahelyi diszkriminációjának csökkentését célzó képzésünk. Ismerd meg a képzés céljait és tartalmát.

Emberi Jogi Párbeszéd

Az Emberi jogi párbeszédben a cél nem a másik meggyőzése, hanem a különböző vélemények összehasonlítása azáltal, hogy meghallgatjuk és megpróbáljuk megérteni egymás helyzetét egy adott szituációban.

volume_down

Kövesd podcast csatornánkat, a Szkópot

Az Amnesty 2021 januárban elindult podcast csatornáján rendszeresen jelentkezünk oktatási témájú epizódokkal. A célunk,  hogy olyan embereket szólaltassunk meg, és olyan témákat járjunk körbe, amiken keresztül hallgatóink minél árnyaltabb képet kaphatnak oktatással, oktatáspolitikával, iskolával, tanulással kapcsolatos kérdésekről. 

record_voice_over

Vegyél részt módszertani képzésünkön!

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására. 

Iratkozz fel az oktatási levelezőlistánkra

Ha első kézből szeretnél értesülni az újonnan elérhető oktatási segédanyagainkról és oktatási programjainkról, akkor iratkozz fel a levelező listánkra itt.
(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a célból kezelje, hogy értesítsen téged emberi jogi oktatási programjairól és az elérhető oktatási anyagairól.)

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

14-19 év

STAND BY ME! (135 perc - 3 iskolai óra)

Téma: nemi alapú előítéletek és bántalmazás felismerése és megelőzése az online térben és a valóságban
14-19 év

TEREMTSÜNK BEFOGADÓ TEREKET! (90 perc)

Téma: előítéletek csökkentése, csapatépítés, LMBTQI fogalmak megismerése, a kortárs bántalmazás (bullying) enyhítése
6-11 év

KI AZ ELLENSÉG? (45 perc)

Téma: konfliktusmegelőzés, csapatépítés, előítéletek csökkentése

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

Beszámoló

Vendégségben a Belga Amnestynél és a Brüsszel Pride-on

Varga Zalán vagyok az ELTE nemzetközi tanulmányok hallgatója, és 2022. december óta az Amnesty International Magyarország gyakornoka. Csatlakozásom óta betekintést nyertem a szervezet működésébe, a különböző aktivista csoportok munkájába és a ...

Tovább
Blog

Nem a szextől, a bántalmazástól kell megóvni a fiatalokat

Lassan két éve törvény mondja ki, hogy az iskolák nem hívhatnak meg külső szakértőket, akik segíthetnek a fiataloknak olyan nehéz témákban tisztán látni, mint például a szexualitás. Lassan két éve sérül a fiataloknak a biztonsághoz, a ...

Tovább
beszámoló

Nyitott Szabad Boldog Nap – Gyereknapi forgatag az Amnestyvel és barátainkkal

Május 20-án tartottuk meg gyereknaphoz kapcsolódó pécsi eseményünket, ami idén a "Nyitott Szabad Boldog Nap – Gyereknapi forgatag az Amnestyvel és barátainkkal" nevet kapta.

Tovább
arrow_circle_up