highlight_off

TEREMTSÜNK BEFOGADÓ TEREKET! (90 perc)

Téma: előítéletek csökkentése, csapatépítés, LMBTQI fogalmak megismerése, a kortárs bántalmazás (bullying) enyhítése

Ajánlott korosztály: 14-19 év 

Szeretnéd, ha az osztályodban, csoportodban olyan befogadó légkör uralkodna, amiben mindenki biztonságban érzi magát? Szeretnéd megvédeni a kisebbségben, különösen szexuális és nemi kisebbségben lévő gyerekeket, fiatalokat attól, hogy zaklatás, bántalmazás áldozatai legyenek? Akkor kérd Befogadó terek foglalkozásunkat! 

Az LMBTQI diákok 80%-áról terjesztettek már rosszindulatú pletykát, 78%-uk élte meg, hogy társai szándékosan kirekesztik. Bár a jelenlegi törvények arra próbálnak rávenni minket, hogy róluk, azaz körülbelül minden tizedik gyerekről és fiatalról ne is beszéljünk, szerintünk ezt mégis kötelességünk megtenni. 90 perces foglalkozásunkon ismereteket adunk át a szexuális és nemi kisebbségekről. Olyan gyakorlatokat viszünk be, amelyek segítenek a diákoknak jobban megismerni egymást, kiállni egymásért és önmagukért.  

Ha az osztályodnak szüksége van erre a foglalkozásra, de az iskolában nem tarthatunk ilyet, akkor is keress minket, és találunk megoldást! 

Arra kérjük a Befogadó Terek prokejt keretében megvalósuló foglalkozáson részt vett csoportok tagjait, hogy ha tehetik, adjanak visszajelzést a projekt kapcsán az alábbi linken:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CERV_2021-2027

(A kérdőív a jobb oldalon magyar nyelvűre állítható.)

 

Eu Co Funded En Horizontal (1)

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up