highlight_off

Összpont Csapatok

Paragrafus

Hello! Mi vagyunk a Paragrafus csapata: Zsófi, Flóra, és Dóri Azért alakultunk, mert hisszük, hogy nem számít a nemünk vagy a korunk a véleményalkotásban és annak kinyilvánításban.
Tovább a csapat oldalára

Maxpont

5 nap nem elég a gyereknevelésre!
Tovább a csapat oldalára

Jövőformálók

A színvonalas oktatáshoz színvonalas körülmények kellenek!
Tovább a csapat oldalára

Összpont Petíciók

már 1186 aláíró

Ösztöndíjat a gimnazistáknak!

Érettségi, szakma, biztos jövőbeli pénzügyi háttér mellé ösztöndíj, egy érettségi mellé semmi? Küzdjünk együtt saját jólétünkért és figyeljük, mi zajlik körülöttünk!
aláírom
már 1655 aláíró

Ép iskolában ép oktatás.

A különböző iskolák épületeinek állapota között nagy különbségek vannak. Azt szeretnénk, hogy egyenlően jó körülmények közt történhessen az oktatás, függetlenül az intézmény fenntartójától vagy lokációjától. Segíts Te is, írd ...
aláírom
már 172 aláíró

Az oktatás a jövő!

Célunk, hogy megszűnjön Magyarországon a tanárok, oktatók túlterhelése adminisztratív teendőkkel. Az autonóm, kreatív módszerekhez idő és odafigyelés szükséges, a tanárok és oktatók túlterhelése ezt az időt és odafigyelést veszi el.
aláírom

Összpont emberi jogi diákverseny

Jelentkezz 2022 február 6-ig!

🙋‍♀️🙋🙋‍♂️ Középiskolás diák vagy? Izgatnak az emberi jogok és szívesen fellépnél a védelmükben? Jelentkezz az Amnesty emberi jogi diákversenyére, az Összpontba, ahol kreatív feladatokon keresztül fedezheted fel az emberi joogokat, és azt, hogy hogyan léphetsz fel mellettük. Csatlakozz egy olyan közösséghez, ahol számít a véleményed, más fiatalokkal együtt tanulhatsz arról, hogyan tegyünk az emberi jogokért egyedül vagy közösségben. Nálunk a kritikus gondolkodás és a sokszínűség érték, és olyan fiatalok vesznek majd körbe, akik aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. Regisztrálj legkésőbb február 6-ig!

Ifjúsági csoportok

Van egy szuper projektötleted, de egyedül nem szeretnél belevágni? Esetleg egy közösségre vágysz, ahol hozzád hasonló fiatalokkal beszélgethetsz, ötletelhetsz és dolgozhatsz együtt? Csatlakozz önszerveződő középiskolás csoportjainkhoz Budapesten, Debrecenben vagy Pécsen!

Jelentkezz Programjainkra

Jelezd nekünk az alábbi form segítségével, hogy melyik programunk érdekel és felvesszük veled a kapcsolatot.

Hol tudunk elérni?

(Neved és e-mail címed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi programok lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik programunk érdekel?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

interjú

Interjú Gál-Polyecskó Dórával, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Dórit, aki május elejétől e-learning koordinátorként erősíti oktatási csapatunkat.

Tovább
együttműködés

Elindult új projektünk, a Befogadó terek

Új projektünk az LMBTQI diákok iskolai zaklatásának és az LMBTQI emberek munkahelyi diszkriminációjának csökkentését célozza.

Tovább
interjú

Interjú Terényi-Szabó Lászlóval, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Lászlót, aki a Befogadó Terek, a Stand by Me és a Youth Civil Space nemzetközi pályázati projektjeinket koordinálja.

Tovább
arrow_circle_up