Összpont Csapatok

Vízhajlítók

Kezdésképp indítsunk valami szolidabbal: a csapat legmagasabbja Fehér Szonja, pár centi lemaradással Bencze Anna Sarolta a második helyen, és a sor végén kullog Garami Lilla.

Hiraeth

Egy olyan országot szeretnénk, ahol többet süt a Nap! Az elmúlt évek során rengeteget beszélgettünk a világ aktuális problémáiról, megoldásokról, emberi jogokról és oktatásról. Nagyon közel állunk egymáshoz, és a téma is nagyon közel ...

LHO - Ladies' Health Organisation

Azért alakultunk, mert szeretnénk pozitív változást elérni a magyar lányok és nők életében. Szeretjük hallatni a hangunkat, a körülöttünk történő, és a nagyvilág problémáit illetően is.

Összpont Petíciók

már 1571 aláíró

Szüntessük meg a szivárványcsaládok elleni diszkriminációt!

Veszélyben az állami gondozott gyermekek szerető otthonra találási esélyei, írd alá a petíciót!
már 6551 aláíró

Ne legyen luxus nőnek lenni!

Csökkenteni kell a menstruációs termékek áfáját, írd alá a petíciót!
már 324 aláíró

Helyezzünk hangsúlyt a mentális egészségre az iskolákban

Kérjük, Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, hogy teremtsen lehetőséget arra, hogy minden gyerek megfelelő mentálhigiénés oktatásban részesüljön az iskolákban.

Nyári Ifjúsági Tábor

2021. Augusztus 23-27, Hollókő

🙋‍♀️🙋🙋‍♂️ Középiskolás diák vagy? Izgatnak az emberi jogok és szívesen fellépnél a védelmükben? Gyere az Amnesty nyári táborába, és csatlakozz egy olyan közösséghez, ahol számít a véleményed, más fiatalokkal együtt tanulhatsz arról, hogyan tegyünk az emberi jogokért egyedül vagy közösségben. Nálunk a kritikus gondolkodás és a sokszínűség érték, és olyan fiatalok vesznek majd körbe, akik aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. Regisztrálj legkésőbb június 6-ig!

Ifjúsági csoportok

Van egy szuper projektötleted, de egyedül nem szeretnél belevágni? Esetleg egy közösségre vágysz, ahol hozzád hasonló fiatalokkal beszélgethetsz, ötletelhetsz és dolgozhatsz együtt? Csatlakozz önszerveződő középiskolás csoportjainkhoz Budapesten, Debrecenben vagy Pécsen!

Nyári Ifjúsági Tábor

Évente megrendezett nyári táborunkban 30 olyan fiatal társaságában tanulhatsz az emberi jogokról, akik számára a sokszínűség érték, nyitottak és aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. A tábor végére többet tudsz majd az Amnestyről, az emberi jogokért végzett munkánkról és arról, hogy te hogyan tehetsz a pozitív változásért a környezetedben.

(Neved és e-mail címed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi programok lebonyolítása céljából kezelje.)

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

Élménybeszámoló

Rajtad is Múlik! - Civil Börze Középiskolásoknak

Október 16-án első alkalommal került megrendezésre az Amnesty szervezésében a Civil Börze Középiskolásoknak, ahol kifejezetten az IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) előtt álló diákok ismerkedhettek meg a civil szervezetek, egyesületek ...

Élménybeszámoló

Képzők képzése Budapesten

Szeptemberben végre ismét megtarthattuk leendő önkénteseinknek szóló eseményünket, a Képzők képzését, ezúttal Budapesten és Pécsett. Olvassátok el Balázs beszámolóját, aki a budapesti alkalmon vett részt!

élménybeszámoló

Nyári Ifjúsági Tábor Hollókőn

Augusztus 23. és 28. között nyolcadjára rendeztük meg Nyári Ifjúsági Táborunkat, mely során 23 középiskolás tanult együtt az emberi jogokról, és arról, hogy miként tudnak fellépni mellettük.