Összpont Csapatok

Maxpont

5 nap nem elég a gyereknevelésre!

Briliáns elmék

Érettségi, szakma, biztos jövőbeli pénzügyi háttér mellé ösztöndíj, egy érettségi mellé semmi? Küzdjünk együtt saját jólétünkért és figyeljük, mi zajlik körülöttünk!

Pulykák

Azért alakultunk, mert szeretnénk pozitív változást elérni a magyar oktatásban. Szeretnénk kiállni tanáraink mellett, ezzel is segítve a tanárhiány mérséklését.

Összpont Petíciók

már 220 aláíró

Együtt egy kiegyensúlyozott oktatásért

A fiatalokat rengeteg atrocitás éri a jelenlegi felgyorsult világunkban. A tanulás mellett, a magánéleti problémák feldolgozása is teherként zúdul rájuk. Szükség van az iskola pszichológusokra, de annak ellenére, hogy kötelező lenne minden ...
már 1188 aláíró

Ösztöndíjat a gimnazistáknak!

már 2051 aláíró

5 nap nem elég a gyereknevelésre!

Jelenleg Magyarországon az anyákat megillető pótszabadság 24 hét, átszámolva 168 munkanap. Ennek ellenére, az apát egy gyermek születés esetén 5, ikergyermekek esetén 7 munkanap fizetett szabadság illeti meg. Ennek következtében számos negatív ...

Összpont emberi jogi diákverseny

Jelentkezz 2022 február 6-ig!

🙋‍♀️🙋🙋‍♂️ Középiskolás diák vagy? Izgatnak az emberi jogok és szívesen fellépnél a védelmükben? Jelentkezz az Amnesty emberi jogi diákversenyére, az Összpontba, ahol kreatív feladatokon keresztül fedezheted fel az emberi joogokat, és azt, hogy hogyan léphetsz fel mellettük. Csatlakozz egy olyan közösséghez, ahol számít a véleményed, más fiatalokkal együtt tanulhatsz arról, hogyan tegyünk az emberi jogokért egyedül vagy közösségben. Nálunk a kritikus gondolkodás és a sokszínűség érték, és olyan fiatalok vesznek majd körbe, akik aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. Regisztrálj legkésőbb február 6-ig!

Ifjúsági csoportok

Van egy szuper projektötleted, de egyedül nem szeretnél belevágni? Esetleg egy közösségre vágysz, ahol hozzád hasonló fiatalokkal beszélgethetsz, ötletelhetsz és dolgozhatsz együtt? Csatlakozz önszerveződő középiskolás csoportjainkhoz Budapesten, Debrecenben vagy Pécsen!

(Neved és e-mail címed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi programok lebonyolítása céljából kezelje.)

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

interjú

Interjú Vértes Sárával, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Sárit, aki szeptember elején projektmenedzserként csatlakozott oktatási csapatunkhoz.

Összpont

Összpont versenyünk dobogósai már dolgoznak projektjeik megvalósításán

Lezárult a 2022-es Összpont, az Amnesty emberi jogi diákversenye - de a projektek megvalósítása még csak most kezdődik!

e-learning

Elindult az Amnesty Előbújás-kurzusa

Az e-learningből megtudhatod, hogy mi a jelentősége a Pride felvonulásnak és az előtte lévő egy hónapnak az LMBTQI közösségek társadalmi támogatásának növelésében. Arról is tanulhatsz, hogy miért fontos az előbújás egy LMBTQI személy ...