Összpont Csapatok

LHO - Ladies' Health Organisation

Azért alakultunk, mert szeretnénk pozitív változást elérni a magyar lányok és nők életében. Szeretjük hallatni a hangunkat, a körülöttünk történő, és a nagyvilág problémáit illetően is.
Tovább a csapat oldalára

Vízhajlítók

Kezdésképp indítsunk valami szolidabbal: a csapat legmagasabbja Fehér Szonja, pár centi lemaradással Bencze Anna Sarolta a második helyen, és a sor végén kullog Garami Lilla.
Tovább a csapat oldalára

Összpont Petíciók

már 1570 aláíró

Szüntessük meg a szivárványcsaládok elleni diszkriminációt!

Veszélyben az állami gondozott gyermekek szerető otthonra találási esélyei, írd alá a petíciót!
már 6543 aláíró

Ne legyen luxus nőnek lenni!

Csökkenteni kell a menstruációs termékek áfáját, írd alá a petíciót!
már 323 aláíró

Helyezzünk hangsúlyt a mentális egészségre az iskolákban

Kérjük, Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, hogy teremtsen lehetőséget arra, hogy minden gyerek megfelelő mentálhigiénés oktatásban részesüljön az iskolákban.

Nyári Ifjúsági Tábor

2021. Augusztus 23-27, Hollókő

🙋‍♀️🙋🙋‍♂️ Középiskolás diák vagy? Izgatnak az emberi jogok és szívesen fellépnél a védelmükben? Gyere az Amnesty nyári táborába, és csatlakozz egy olyan közösséghez, ahol számít a véleményed, más fiatalokkal együtt tanulhatsz arról, hogyan tegyünk az emberi jogokért egyedül vagy közösségben. Nálunk a kritikus gondolkodás és a sokszínűség érték, és olyan fiatalok vesznek majd körbe, akik aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. Regisztrálj legkésőbb június 6-ig!

Ifjúsági csoportok

Van egy szuper projektötleted, de egyedül nem szeretnél belevágni? Esetleg egy közösségre vágysz, ahol hozzád hasonló fiatalokkal beszélgethetsz, ötletelhetsz és dolgozhatsz együtt? Csatlakozz önszerveződő középiskolás csoportjainkhoz Budapesten, Debrecenben vagy Pécsen!

Nyári Ifjúsági Tábor

Évente megrendezett nyári táborunkban 30 olyan fiatal társaságában tanulhatsz az emberi jogokról, akik számára a sokszínűség érték, nyitottak és aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. A tábor végére többet tudsz majd az Amnestyről, az emberi jogokért végzett munkánkról és arról, hogy te hogyan tehetsz a pozitív változásért a környezetedben.

(Neved és e-mail címed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi programok lebonyolítása céljából kezelje.)

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

e-learning

Elindult az Amnesty Pride-kurzusa

Tudj meg többet az LMBTQI fogalmakról, a közösség jogainak történetéről és arról, hogy mit tehetsz az elfogadásért! Ez a kurzus remek kiindulási pont, ha szeretnél többet tudni a témában és jobban megismerni az LMBTQI közösség történetét, ...

podcast

A legjobb, amit ezzel a törvénnyel tehetünk, hogy nem veszünk róla tudomást

Rendkívüli adással jelentkezik a SZKÓP oktatás. A beszélgetés apropója a július 8-án hatályba lépett homofób és transzfób törvény, amelyről két programvezetőnkkel, Beöthy Ádámmal és Demeter Áronnal beszélgetünk.

regisztráció

Regisztrálj a Pride-kurzusra

Regisztrálj Pride-kurzusunkra az alábbi űrlap kitöltésével. A link az adatok megadása után jelenik meg.