Összpont Csapatok

LHO - Ladies' Health Organisation

Azért alakultunk, mert szeretnénk pozitív változást elérni a magyar lányok és nők életében. Szeretjük hallatni a hangunkat, a körülöttünk történő, és a nagyvilág problémáit illetően is.

Hiraeth

Egy olyan országot szeretnénk, ahol többet süt a Nap! Az elmúlt évek során rengeteget beszélgettünk a világ aktuális problémáiról, megoldásokról, emberi jogokról és oktatásról. Nagyon közel állunk egymáshoz, és a téma is nagyon közel ...

Vízhajlítók

Kezdésképp indítsunk valami szolidabbal: a csapat legmagasabbja Fehér Szonja, pár centi lemaradással Bencze Anna Sarolta a második helyen, és a sor végén kullog Garami Lilla.

Összpont Petíciók

már 479 aláíró

Kérjük az iskolapszichológusok szélesebb körben való elérhetőségét!

Segíts nekünk, hogy az ügyünk elérjen az EMMI-hez, hogy párbeszéded kezdeményezhessünk a témában, és hogy igazi változást hozhassunk a diákok és a tanárok életébe!
már 1562 aláíró

Szüntessük meg a szivárványcsaládok elleni diszkriminációt!

Veszélyben az állami gondozott gyermekek szerető otthonra találási esélyei, írd alá a petíciót!
már 320 aláíró

Helyezzünk hangsúlyt a mentális egészségre az iskolákban

Kérjük, Dr. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, hogy teremtsen lehetőséget arra, hogy minden gyerek megfelelő mentálhigiénés oktatásban részesüljön az iskolákban.

Ifjúsági csoportok

Van egy szuper projektötleted, de egyedül nem szeretnél belevágni? Esetleg egy közösségre vágysz, ahol hozzád hasonló fiatalokkal beszélgethetsz, ötletelhetsz és dolgozhatsz együtt? Csatlakozz önszerveződő középiskolás csoportjainkhoz Budapesten, Debrecenben vagy Pécsen!

Nyári Ifjúsági Tábor

Évente megrendezett nyári táborunkban 30 olyan fiatal társaságában tanulhatsz az emberi jogokról, akik számára a sokszínűség érték, nyitottak és aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. A tábor végére többet tudsz majd az Amnestyről, az emberi jogokért végzett munkánkról és arról, hogy te hogyan tehetsz a pozitív változásért a környezetedben.

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

podcast

Integrált és inkluzív nevelés a befogadóbb társadalomért

A SZKÓP oktatási podcast májusi adásában Perlusz Andrea gyógypedagógus, főiskolai tanár, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar dékánhelyettese a vendégünk, akinek szakterülete az integrált és inkluzív nevelés.

Összpont

Egy igazán szemléletformáló oktatási projekt

Karácson Zitát, az Összpont koordinátorát kérdeztük arról, hogy miről szól a verseny, hol tartanak a csapatok, milyen feladataik vannak a második fordulóban, és hogy mi is a verseny célja, miért rendezi ezt a versenyt az Amnesty International immár ...

Tréning