Összpont - emberi jogi diákverseny

Legyél te is Összpontos!

Az Összpont verseny során a résztvevő középiskolás diákok háromfős csapatokban kreatív feladatok megoldásán keresztül ismerkedhetnek meg az emberi jogokkal. Az Összpontosok a számukra fontos emberi jogi ügyek előmozdítása érdekében három fordulón át kutathatnak, kampányolhatnak és projekteket tervezhetnek. A legjobban teljesítő 3 csapat az Amnesty szakmai és anyagi támogatásával megvalósíthatja a projektjét. A verseny része egy személyes utolsó forduló is, ahol a résztvevő csapatok megismerkedhetnek egymással és az emberi jogi dialógus módszertanának segítségével mérik össze tudásukat.

Nyári Ifjúsági Tábor

Évente megrendezett nyári táborunkban 30 olyan fiatal társaságában tanulhatsz az emberi jogokról, akik számára a sokszínűség érték, nyitottak és aktívan tesznek azért, hogy egy egyenlőbb világban élhessünk. A tábor végére többet tudsz majd az Amnestyről, az emberi jogokért végzett munkánkról és arról, hogy te hogyan tehetsz a pozitív változásért a környezetedben.

Ifjúsági csoportok

Van egy szuper projektötleted, de egyedül nem szeretnél belevágni? Esetleg egy közösségre vágysz, ahol hozzád hasonló fiatalokkal beszélgethetsz, ötletelhetsz és dolgozhatsz együtt? Csatlakozz önszerveződő középiskolás csoportjainkhoz Budapesten, Debrecenben vagy Pécsen!

Érdeklődj ifjúsági koordinátorunknál bővebben a karacson.zita@amnesty.hu email címen.

Összpont - emberi jogi diákverseny

Jelentkezz most február 7-ig középiskolásoknak szóló diákversenyünkre, és valósítsd meg te is saját emberi jogi projekted!

7. osztálytól felfelé

TE, ÉN, MI ÉS AZ EMBERI JOGOK

Az emberi jogok iránti érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni. A nyitottság, a tisztelet, a figyelem olyan alapvető értékek, amelyek hozzásegítik a gyerekeket ahhoz, hogy az emberi jogok értői és követői legyenek.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.

Podcast

"Egyszer megnevettetni, egyszer megríkatni" - Hallgasd meg legújabb podcastunkat te is!

A Szkóp oktatási podcast sorozata második adásának vendége Kökéndy Ákos, a pesthidegkúti Waldorf Iskola igazgatója, akitől az iskolaválasztás hajrájában megkérdezzük, hogy szerinte milyen szempontokat érdemes mérlegelnie a családoknak a ...

Ismerd meg az Akadémia kurzusainkat!

Magyarul is elstartolt az Amnesty Akadémia. Mostantól 3 magyar, illetve több, mint 90 külföldi kurzust lehet elvégezni az oldalunkon. A kurzusokat az academy.amnesty.org oldalon, valamint Android és Apple rendszereken is lehet teljesíteni.

podcast

Oktatási témájú podcastok a Szkópon

Az Amnesty 2021 januárjában elindította izgalmas, új podcast csatornáját. A Szkópon a hazai és nemzetközi emberi jogi kérdésekkel foglalkozó adások mellett havi rendszerességgel osztunk meg oktatási témájú beszélgetéseket.