highlight_off

MI KÖZÖM A JOGÁLLAMISÁGHOZ? (90 PERC)

Téma: legfontosabb emberi és állampolgári jogok, valamint a jogérvényesítés lehetőségeinek megismerése

Ajánlott korosztály: 13-19 év

A politika a politikusok dolga. Vagy mégsem? A politika a mindennapjaink része, beleszól abba, hogy milyen iskolába járunk, milyen a közlekedés vagy az egészségügy a településünkön. Ha szeretnél a diákjaidnak abban segíteni, hogy tudatos állampolgárokká válhassanak, felismerjék, ha sérülnek a jogaik, és ki tudjanak állni akár már most diákként is, kérd iskolai óránkat! 

Te milyen várost, lakóhelyet álmodnál magadnak? Milyen szereped lenne benne? És másoknak? Mit szólnál, ha valakiknek, egy csoportnak ebben a városban olyan kiváltságai lennének, amelyekben te nem részesülhetsz? Többek között ezeket a kérdéseket tesszük fel a diákoknak a jogállamiságról - közérthető nyelven - szóló foglalkozásunkon. Az óra résztvevői egyszerű példákon keresztül ismerhetik meg, miért fontos, hogy a szabályok mindenkire egyformán vonatkozzanak és legyenek olyan független intézmények, amelyek a hatalom korlátját jelentik. Mindezt olyan játékos gyakorlatokon keresztül, amelyek az együttműködést is erősítik köztük. 

Az iskolai órákhoz e-learning tananyag is kapcsolódik. 

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up