highlight_off

BARNA HAJNAL – AVAGY MEDDIG TERJEDHET AZ ÁLLAM HATALMA? (90 perc)

Téma: jogtudatosság erősítése, jogérvényesítés lehetőségeinek megismerése, előítéletek és előítéleteken alapuló kirekesztés, bántalmazás felismerése, csoportkohézió erősítése

Ajánlott korosztály: 14-19 év

Meddig terjedhet az állam hatalma? Mi az a határ, amikor már nem csak a biztonságunkat szolgálják a szabályok, hanem a szabadságunkat is korlátozzák? Állampolgárként sokszor érezhetjük eszköztelennek magunkat, amikor a jogszabályok, és az azokat végrehajtó szervezetek egy csoport érdekeit sértik. Pedig vannak lehetőségeink beleszólni a politikába, felszólalni a saját vagy egy veszélyeztetett csoport érdekében. Ha szeretnéd, hogy a diákjaid tudatosabb állampolgárokká váljanak, kérd iskolai foglalkozásunkat! 

Ez a 90 perces alkalom Franck Pavloff nagysikerű novellája, a Barna Hajnal papírszínházi változatára épül. Segítségével többek között a fenti kérdésekre keressük a választ. De a játékos és komoly gyakorlatoknak, kis- és nagycsoportos beszélgetéseknek köszönhetően a foglalkozás alkalmas arra is, hogy a gyerekek többet tudjanak meg egymásról is, ezáltal erősödjön a csoportkohézió az osztályban. 

Az órán használt Papírszínház példányt az iskola ajándékba kapja.

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up