highlight_off

Óráink

Óráink

7. osztálytól felfelé

AMNESTY-ÓRA

Az Amnesty International és az Amnesty International Magyarország munkáját, az emberi jogok szemléletét és átfogó tartalmát mutatjuk be azoknak az osztályoknak, iskolai csoportoknak, felnőtt közösségeknek, akik érdeklődnek munkánk iránt. A foglalkozások során drámapedagógiai módszerekkel, vetítéssel, beszélgetéssel érzékenyítjük a résztvevőket.
2-6. osztályosok számára

ELLENSÉG-ÓRA

A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.
9. osztálytól felfelé

BEFOGADÓ TEREK

Középiskolásoknak szóló iskolai workshop, amelynek legfőbb célja a szexuális és nemi kisebbséghez tartozó diákokat érintő iskolai bullyinghelyzetek megelőzése.
7. osztálytól felfelé

MI A GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNY?

Hogyan lehet az előítéletekből népirtás? Mik azok a védett kisebbségek? Mit jelent pontosan a közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény, hogyan ismerjük fel, mit kell tennünk, miért olyan fontos, hogy tudjunk róla?
7. osztálytól felfelé

MI KÖZÖM HOZZÁ - A JOGÁLLAM ALAPJAI

A foglalkozás célja, hogy a jogállam összetett fogalmát közelebb hozza a diákokhoz. Az óra résztvevői egyszerű példákon keresztül ismerhetik meg, miért fontos, hogy a szabályok mindenkire egyformán vonatkozzanak illetve, hogy miért kellenek olyan független intézmények, amelyek a hatalom korlátját jelentik.
7. osztálytól felfelé

ISKOLAI ZAKLATÁS ÉS KIKÖZÖSÍTÉS

Ezen a foglalkozásunkon ítéletalkotás nélkül járjuk körbe az iskolai zaklatás és megfélemlítés (bullying) témakörét. 
6-12. osztályosoknak

BARNA HAJNAL

A foglalkozás Franck Pavloff nagysikerű novellájának papírszínház kiadására épül. A foglalkozás egy ismerkedős játékkal indul, majd a történet meghallgatása előtt a gyerekek megismerkednek az illusztrációkkal és csoportokban dolgozva megpróbálják kitalálni, mi történik az egyes képeken. A papírszínházi előadás után beszélgetés keretében dolgozzuk fel a történetet.

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up