highlight_off

Amnestys módszertani képzések

2 nap
Tanárok és gyerekekkel-fiatalokkal foglalkozó szakemberek
Az Amnesty emberi jogi oktatási programja a 2020/2021-es tanévben ingyenes továbbképzést indított pedagógusok és fiatalok csoportjaival foglalkozó szakemberek számára. Ha rendszeresen dolgozol fiatalokkal, szeretnél velük többet beszélni az emberi jogokról, és szívesen megismernéd az Amnesty oktatási módszereit, akkor gyere el erre a képzésre.

Az Amnesty azért dolgozik közvetlenül a fiatalokkal és a velük dolgozó szakemberekkel, hogy az emberi jogi oktatásunk által képviselt értékek – elfogadás, együttműködés, kiállás, párbeszéd, kommunikáció – alapvetőek legyenek Magyarországon.
Célunk, hogy a fiatalok és közösségeik tudatos cselekvéssel reagáljanak a társadalmi problémákra.
Ezen a képzésen szeretnénk megmutatni az emberi jogi oktatási módszertanunkat gyakorló pedagógusoknak, iskolai szociális segítőknek, és minden olyan szakembernek, akik fiatalok csoportjaival foglalkoznak.

A kétnapos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására. A résztvevők a képzést követően folyamatosan megkapják legújabb óravázlatainkat és módszertani segédleteinket.  

Módszertani képzésünket minden évben megrendezzük néhány alkalommal, ha biztosan nem szeretnél lemaradni a következő alkalomról, iratkozz fel oktatási hírlevelünkre.

Tantestületek, szociális segítő szolgálatok megkeresését is várjuk 15-30 főnyi résztvevő esetén. Írjatok a landy.annamaria@amnesty.hu címre és mi felvesszük veletek a kapcsolatot.

Program tartalma

Előzetes feladatok elvégzése
Felkészülés2-3 óra

A hétvége előtt a résztvevők elvégzik az Amensty Akadémia Bevezetés az emberi jogokba című kurzusát és elkészítik az előzetesen kiküldött feladatot.

Kétnapos intenzív képzés
Hétvége2 x 8 óra

Szombaton és vasárnap délelőtt 10-től délután 6-ig intenzív munka folyik. Szombaton a résztvevők elmélyítik emberi jogi tudásukat és megismerik oktatási programunk fontosabb elemeit, de mindezt általunk használt módszertani eszközökön keresztül.

A vasárnapot teljesen a módszertani kérdéseknek szenteljük. Többféle módszert próbálunk ki és beszélünk át a nap során.

A covid-járvány módszertani képzésünket is átszabta, a két nap tematikája kiegészül néhány, az online tartott órák, foglalkozások során is jól alkalmazható eszköz megismerésével.

A jövőben

A hétvége után a résztvevők felkerülnek módszertani levelezőlistánkra és elsőként küldjük el nekik legújabb módszertani segédleteinket és óraterveinket. Időről időre lehetőségük van részt venni további módszertani bemutatókon és képzői találkozókon.

Jelentkezz Programjainkra

Jelezd nekünk az alábbi form segítségével, hogy melyik programunk érdekel és felvesszük veled a kapcsolatot.

Hol tudunk elérni?

(Neved és e-mail címed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi programok lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik programunk érdekel?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up