highlight_off

Legfrissebb Híreink

interjú

Interjú Gál-Polyecskó Dórával, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Dórit, aki május elejétől e-learning koordinátorként erősíti oktatási csapatunkat.

Tovább
együttműködés

Elindult új projektünk, a Befogadó terek

Új projektünk az LMBTQI diákok iskolai zaklatásának és az LMBTQI emberek munkahelyi diszkriminációjának csökkentését célozza.

Tovább
interjú

Interjú Terényi-Szabó Lászlóval, oktatási csapatunk legújabb tagjával

Ismerd meg Lászlót, aki a Befogadó Terek, a Stand by Me és a Youth Civil Space nemzetközi pályázati projektjeinket koordinálja.

Tovább
beszámoló

Miért szavaztak a fiatalok idén?

Ifjúsági klubunk, az Amnesty Youth Budapest január végén indította útjára Szavazz GenZ névre hallgató kampányát, ami a fiatalokat akarta arra ösztönözni, hogy informálódjanak a választásokkal kapcsolatban és menjenek el szavazni az ...

Tovább
Összefoglaló

Oktatási programunk 2021-ben

2021 kihívásokkal és sikerekkel teli év volt oktatási projektünk számára. Megszokott programjaink mellett új, izgalmas feladatokba is belevágtunk. Olvasd el az összefoglalónkat!

Tovább
podcast

Válaszlehetőségek az oktatás próblémáira

A SZKÓP különkiadásában a tanársztrájk második napján, 2022. március 17-én rendezett Szolidaritási napunk utolsó kerekasztal-beszélgetése hallható.

Tovább
podcast

Podcast a pedagógussztrájkról és a hozzá kapcsolódó megmozdulásokról

A SZKÓP különkiadásában a tanársztrájk második napján, 2022. március 17-én rendezett Szolidaritási napunk második kerekasztal-beszélgetése hallható, melynek témája a pedagógussztrájk volt.

Tovább
e-learning

Népszavazz érvénytelenül - regisztrálj legújabb e-learningünkre

Április 3-án országos népszavazás lesz, amelyen minden magyar választópolgár kifejezheti, hogy mit gondol a kormány gyerekvédelem álcájába bújtatott, az LMBTQI embereket célzó gyűlöletkampányáról.

Tovább
összpont

Idén is elindult az Összpont!

Idén kilencedik alkalommal kerül megszervezésre az Összpont, az Amnesty International Magyarország középiskolás fiataloknak szóló versenye, amely keretében a diákok interaktív és kreatív feladatokon keresztül kerülhetnek közelebb az emberi jogok ...

Tovább
podcast

Mit csinálnak a civil szervezetek az iskolákban?

A SZKÓP különkiadásában a tanársztrájk második napján, 2022. március 17-én rendezett Szolidaritási napunk első kerekasztal-beszélgetése hallható.

Tovább
bemutatkozó

Mitől más a MáSzínház

A MáSzínház egy olyan egyesület, ahol pedagógiai és művészeti munka során együtt dolgoznak az értelmileg fogyatékos és tipikus fejlődésű gyerekek és felnőttek. Egy olyan közösség, ahol alapvető értékek az elfogadás, a partnerség, amelyek ...

Tovább
együttműködés

Nemzetközi projekt a nők elleni online erőszak ellen

2022 februárjában kétéves nemzetközi projektbe kezdünk.

Tovább
beszámoló

A szeretet nem válogat

Olvassátok el az Összpont egyik tavalyi résztvevőjének beszámolóját a verseny izgalmairól és második helyezett csapatának megvalósult projektjéről: a gyerekeknek szóló rajzversenyről és a családok sokszínűségét hirdető pályaművekből ...

Tovább
riport

Romaversitas Alapítvány - Roma fiatalok támogatása

Oktatási, emberi jogi és esélyegyenlőségi szervezeteket bemutató sorozatunk következő részében a Romaversitas Alapítvánnyal ismerkedhettek meg.

Tovább
e-learning

Megérkezett legújabb online kurzusunk

Lépéselőny projektünk keretében elkészült második saját készítésű online kurzusunk.

Tovább
podcast

Meg lehet úgy alapozni egy kisgyerek fejlődését, hogy aztán később is nehéz elrontani

A SZKÓP oktatási podcast januári vendége Herczog Mária szociológus, gyermekvédelmi és gyerekjogi szakértő volt. Beszélgetésünk témája az a korai időszak, amely alapvetően meghatározza a gyerekek későbbi ...

Tovább
lépéselőny

Lépéselőny tréningek 2021-ben

Lezárult Lépéselőny projektünk első szakasza, amelyben 2021 áprilisától kezdve dolgozunk azért, hogy minél több magyarországi munkavállaló és munkáltató váljon képessé arra, hogy a saját munkahelyén tegyen a nemek közötti egyenlőségért.

Tovább
e-Learning

Regisztrálj a Digitális biztonság és az emberi jogok online kurzusunkra

Regisztrálj a kurzusra az alábbi űrlap kitöltésével. A kitöltés után egy automatikus e-mailt fogsz kapni arról, hogy hogyan tudod elkezdeni a tanulást.

Tovább
levélíró maraton

Elkészült idei Levélíró Maraton módszertani füzetünk

December 10., az emberi jogok világnapjának közeledtével gyakran idézzük fel az Amnesty alapításának történetét. Peter Benenson két portugál diák igazságtalan bebörtönzése miatt írt cikke nyomán ezrek ragadtak tollat világszerte és ...

Tovább
podcast

Demokráciagyakorlatok, avagy miről szól a részvételi színház?

A SZKÓP oktatási podcast decemberi adásának vendége Takács Gábor, a KÁVA Színház alapítója és művészeti vezetője.

Tovább
arrow_circle_up