2021-es amnestys módszertani képzések

2,5 nap
Tanárok és gyerekekkel-fiatalokkal foglalkozó szakemberek
Az Amnesty emberi jogi oktatási programja a 2020/2021-es tanévben továbbképzést indított pedagógusok és fiatalok csoportjaival foglalkozó szakemberek számára. Ha rendszeresen dolgozol fiatalokkal, szeretnél velük többet beszélni az emberi jogokról, és szívesen megismernéd az Amnesty oktatási módszereit, akkor gyere el erre a képzésre.

Az Amnesty azért dolgozik közvetlenül a fiatalokkal és a velük dolgozó szakemberekkel, hogy az emberi jogi oktatásunk által képviselt értékek – elfogadás, együttműködés, kiállás, párbeszéd, kommunikáció – alapvetőek legyenek Magyarországon.
Célunk, hogy a fiatalok és közösségeik tudatos cselekvéssel reagáljanak a társadalmi problémákra.

Ezen a képzésen szeretnénk megmutatni az emberi jogi oktatási módszertanunkat gyakorló pedagógusoknak, iskolai szociális segítőknek, és minden olyan szakembernek, akik fiatalok csoportjaival foglalkoznak.

A két és fél napos képzésen a résztvevők megismerik az oktatási programunk elemeit, megmutatjuk változatos módszertanunkat és főbb kampányainkhoz kapcsolódó oktatási anyagainkat. Akik eljönnek, a képzés végére magabiztosabban foglalkoznak az emberi jogi témákkal az iskolai kereteken belül és maguk is képessé válnak saját emberi jogi programok, foglalkozások lebonyolítására. A résztvevők a képzést követően folyamatosan megkapják legújabb óravázlatainkat és módszertani segédleteinket.

A következő képzésünket online formában tartjuk meg 2021. március 19-21. között.

Jelentkezz március 14-ig az alábbi gomb segítségével.

JELENTKEZEM

FACEBOOK ESEMÉNY

Program tartalma

Előzetes feladatok elvégzése
Felkészülés2 óra

A hétvége előtt a résztvevők elvégzik az Amensty Akadémia Bevezetés az emberi jogokba című kurzusát és elvégzik az előzetesen kiküldött feladatot.

Pénteki technikai rész1,5 óra

A pénteki bemelegítő találkozás alkalmával a résztvevők elkezdenek megismerkedni egymással és velünk, valamint a hétvége során használt online eszközökkel és felületekkel. (pl. Zoom, Jamboard és Conceptboard)

Kétnapos intenzív képzés
Hétvége2 x 8 óra

Szombaton és vasárnap délelőtt 10-től délután 6-ig intenzív munka folyik. Szombaton a résztvevők elmélyítik emberi jogi tudásukat és megismerik oktatási programunk fontosabb elemeit, de mindezt általunk használt módszertani eszközökön keresztül.

A vasárnapot teljesen a módszertani kérdéseknek szenteljük. Többféle módszert próbálunk ki és beszélünk át a nap során.

A covid-járvány módszertani képzésünket is átszabta, a két nap tematikája kiegészül néhány, az online tartott órák, foglalkozások során is jól alkalmazható eszköz megismerésével.

A jövőben

A hétvége után a résztvevők felkerülnek módszertani levelezőlistánkra és elsőként küldjük el nekik legújabb módszertani segédleteinket és óraterveinket. Időről időre lehetőségük van részt venni további módszertani bemutatókon és képzői találkozókon.