highlight_off

MI A GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNY?

90 perc
7. osztálytól felfelé
Hogyan lehet az előítéletekből népirtás? Mik azok a védett kisebbségek? Mit jelent pontosan a közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény, hogyan ismerjük fel, mit kell tennünk, miért olyan fontos, hogy tudjunk róla?

Szervezetünk egyik legfontosabb kampányát érzékenyítő drámajátékokkal, kiscsoportos feladatokkal, kisfilmmel, esetelemzésekkel dolgozzuk fel. Célunk, hogy minél többen legyenek tisztában ennek a speciális bűncselekménynek a hátterével, képesek legyenek felismerni azt és ezáltal hozzájáruljunk a megelőzéséhez.

Az órát gyakran a Civil Kurázsi – Tabuk nélkül szociális érzékenységet fejlesztő program keretein belül tartjuk. A tolerancia napokra, egész napos emberi jogi eseményekre, iskolai rendezvényekre, táborokra ajánlott program keretein belül a diákok szabadon választhatnak a civil kínálatból, a szervezetek pedig 90 perces egységekhez igazodva várják a rotációs rendszerben cserélődő osztályokat.

 

Ezt az órát Online is megtartjuk

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up