highlight_off

ELLENSÉG-ÓRA

45 perc
2-6. osztályosok számára
A Csimota Könyvkiadóval közösen úgy döntöttünk, hogy érdemes kipróbálni, hogyan működik Davide Cali és Serge Bloch Az ellenség című könyve az emberi jogi oktatás keretein belül. Több mint száz megtartott óra után kijelenthetjük: működik. A 6-12 éves korú kisiskolásoknak készült órán drámapedagógiai eszközökkel, csoportos beszélgetésekkel, játékokkal jutunk el a kutyák és a macskák ellenségeskedésétől a háborúkban egymás ellen harcoló “ellenségekig”.

Mire gondol egy katona a lövészárokban egyedül, éjszaka, mikor esik az eső, étele már nincs, és vízből is csak kevés? És mire gondol az ellensége a lövészárokban egyedül, éjszaka, mikor esik az eső, étele már nincs, és vízből is csak kevés? Mit tudnak a “kicsik” arról, mi is, ki is az ellenség? Mit is lehet tenni azért, hogy ne legyen az? – ezekről van szó.Az órán sor kerül a könyv rövid bemutatójára is. Az érdeklődő pedagógusok és szülők pedig meg is vásárolhatják, megrendelhetik Az ellenséget.

A Csimota kiadó emberi jogi képzési koordinátorunkkal készített, az óráról szóló interjúját itt olvashatják.

Rendeld meg óráinkat

Ingyenes foglalkozásainkat diákként, szülőként vagy tanárként is kérheted.
Tanórákra, tolerancia napokra, egész napos emberi jogi rendezvényekre és táborokba is szívesen megyünk.

Hol tudunk elérni?

(Neved, e-mail címed és iskolád/intézményed megadásával hozzájárulsz, hogy ezeket az Amnesty International Magyarország a téged érdeklő amnesty-s emberi jogi óra leszervezése, lebonyolítása céljából kezelje.)

Melyik óra érdekel?

Mikorra lenne a legjobb?

Az office@amnesty.hu e-mail címen bármikor visszavonhatom a hozzájárulásaim.
Az Amnesty International Magyarország erre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóját elolvastam.

arrow_circle_up